Grupno letovanje „HRVATSKA 2020. “    

 MAKARSKA 18.09.2020-25.09.2020.

(polazak 17.09.2020)

MAKARSKA je srce Dalmacije i jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta Hrvatske. Smeštena je ispod parka prirode Biokovo u morskoj uvali između rta Osejave i poluostrva Sv. Petra. Biokovo je specifična stenovita planina u unutrašnjosti obale i poznata je po bogatoj flori i fauni (osobito divokozama) i prelepom krajoliku. To je ujedno i najviša planina u Dalmaciji s više od trideset pešačkih staza . Pored ostataka antičkog naselja i nekolicine pećina planinari svoju oazu mogu potražiti i u biokovskom botaničkom vrtu.Pored Makarske u dužini 15km obale pod planinom Biokovo nalazi se 5 manjih naselja s dugogodišnjom turističkom tradicijom. To su Gradac, Drvenik, Zaostrog , Podaca i Brist. Gradac krasi jedna od najepših i najdužih šljunkovitih plaža na Jadranu. Drvenik je nešto manje ribarsko naselje kao i Zaostrog okupan oazom mira i lepote kojem doprinosi drevni franjevački samostan Podaca i Brist su mesta čiju se neiskvarenu lepotu svakim danom sve više turisti otkrivaju. Severozapadno od Makarske poznata su turistička naselja Baško Polje, Baška Voda, Donja Brela s prekrasnim plažama i gustim borovim šumama. Jugoistočno od Makarske popularna su letovališta i odmarališta Tučepi i Podgora.

Pansion „RIBAR“ raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Pansion se nalazi na 150m od mora i na 15 minuta hoda od centra grada. Sve smeštajne jedinice poseduju kupatilo, terasu, televizor i klimu. Gostima je na raspolaganju i besplatno korišćenje interneta. U sklopu pansiona je restoran i letnja bašta, gde se obroci služe po principu „švedskog stola“.

CENA ARANŽMANA po osobi – 239 €

            Cena aranžmana obuhvata:

 • Prevoz turističkim autobusom, polazak iz Bora
 • Smeštaj na bazi 7 polupansiona u pansionu „Ribar“ u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama
 • Obilazak Mostara
 • Obilazak Sarajeva
 • Troškove organizacije i pratioca grupe

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Međunarodno putno osiguranje
 • Boravišnu taksu (plaćanje na destinaciji)
 • Individualne troškove putnika
 • Doplatu za 1/1 sobu 70% od cene aranžmana

Popusti za decu:

 • Deca od 3-7 godina u pratnji dve punoplatežne osobe, u zajedničkom ležaju, imaju popust 50%
 • Deca od 7-12 godina u pratnji dve punoplatežne osobe, u sopstvenom ležaju, imaju popust 20%

 Način plaćanja:

 • U dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije
 • U jednakim mesečnim ili polumesečnim ratama od januara do decembra 2020.godine (čekovima građana ili administrativnom zabranom).

Program putovanja:

1.dan: Polazak sa dogovorenog mesta u popodnevnim satima. Putovanja prema Hrvatskoj preko BiH sa usputnim pauzama radi obavljanja graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

2.dan: Dolazak u Makarsku u prepodnevnim satima. Smeštaj u objekat najranije od 14h.

3.-8.dan: Boravak u objektu.

9.dan: Napušanje soba u 09h. Polazak za Srbiju. Putovanje do Mostara. Turistički obilazak Mostara u trajanju od 2 sata. Putovanje do Sarajeva. Slobodno vreme na Baščaršiji za individulno razglednje i šetnju.

10.dan: Dolazak u Bor u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanj ogranizatora sa licencom OTP  74/2020

Agencija Aster ima svojstvo posrednika.

Minimum za realizaciju programa 30 putnika

Podeli na: